Новини

Спартакиада на нефтохимиците - 2013, посветена на 50-годишен юбилей от производството на първия български бензин

неделя, 06 октомври 2013

На 4, 5 и 6 октомври 2013 година в Приморско се проведе традиционната „Спартакиада на нефтохимиците - 2013“. Около триста и петдесет бяха спортистите и гостите, взели участие в Спартакиадата, безупречно организирана и проведена от Синдиката на българските нефтохимици „ЛУКОЙЛ“. Тази година събитието бе посветено на 50-годишен юбилей от производството на първия български бензин и Деня на нефтохимика.

За пореден път си дадоха среща спортните отбори от синдикалните организации в “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” АД (ЛНХБ); “ЛУКОЙЛ България” ЕООД; “ЛУКОЙЛ Енергия и Газ България” ЕООД (ЛЕГБ); “ЛУКОЙЛ Технолоджи Сервисиз България” ЕООД, „Инфраструктура Технолоджи Сервисиз и Инженеринг България“ ЕООД и „Ентерпрайз Аксесибъл Сълюшънс България“ ЕООД съставили общ отбор ЛТСБ; “Глобалстройинженеринг Балкани” ЕООД (ГСИ Балкани), “Бургаснефтепроект” ЕООД (БНП), “СЖС-България” ЕООД , “Техническа диагностика Бургас” ЕООД (ТДБ), “Единна противоаварийна служба” (ЕПАС) и спортните отбори на Агенция “ЛУКОМ-А България” АД и Съвета на ветераните-нефтохимици (СВН), за да излъчат победителите в 8 вида спорт и в комплексното класиране.

В масовата спортна проява се включиха общо 16 отбора. Участниците демонстрираха уменията си в осем вида спорт: мини-футбол, волейбол, стрийтбол, тенис на маса, шахмат, дартс, народна топка и теглене на въже.

Спортният празник бе открит с тържествен парад на участниците пред представители на административните ръководства на предприятията, в които работят. Приветствие от името на “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” поднесе Главeн инженер - Първи заместник на Председателя на Управителния съвет - г-н Ильшат Шарафутдинов.

Президентът на СБН г-н Минко Минков поздрави всички спортисти и гости, и откри Спартакиадата.

Дебютант на спортния празник беше отбора на синдикалната организация ЕПАС. За първи път в Спартакиадата участваха и представители на италианската фирма „Технип“, които станаха част от отбора на БНП.

Така след трите дни, изпълнени с много спортен хъс, емоции, воля за победа, сълзи на радост и мъка от пропусната спортна победа, дойде и равносметката.

Волейболният отбор на „ЛУКОЙЛ България“ извоюва златните медали. Места в призовата тройка заеха представителите на Централно управление и ГСИ Балкани.

След зрелищните мачове по футбол, за втора поредна година, победител стана тимът на ЛТСБ. Миналогодишните резултати се повториха и от състезателите на ГСИ-Балкани и на Агенция “ЛУКОМ-А България” АД, заели съответно 2 и 3 място.

Изненадата в състезанието по дартс тази година бяха ветераните, спечелвайки златен медал. Дългогодишната хегемония на ЛЕГБ бе прекъсната от спортистите от клуба на СВН. След тях се класираха ГСИ Балкани – втори, а тимът на ЛТСБ - трети.

Разместване имаше и в класирането при тенис на маса: отборът на „Нефтопреработване“ отстъпи първото място на отбора на „Структурите на Главния инженер“, като стана трети, а отборът на „Централно управление“ зае второто място.

За втора година в състезанието по шах отборът на Съвета на ветераните-нефтохимици бе респектиращ, но отстъпи първото място на отбора от Централно управление. Третото място зае отборът на ЛЕГБ.

В спортната дисциплина стрийтбол, за втора поредна година отборът на БНП привлече най-много аплодисменти със запомнящо се представяне. Успешно се представиха и отборите на „Структурите на Главния инженер“ и дебютантите от ЕПАС, заели съответно второ и трето място.

За трета поредна година дамите от „Централно управление“ вдигнаха купата на победителите по народна топка. На второ място се нареди БНП, а на трето остана отборът на ЛЕГБ. С емоциите и вълнуващите битки на жените-участнички, това състезание бе едно от най-атрактивните в Спартакиадата.

Не по-малко интересно и завладяващо за зрителите, напълнили залата в неделя, бе състезанието по теглене на въже. Отборът на „Централно управление“ отново стана първи, негов подгласник стана ЛЕГБ – на второ място, а отборът на „Нефтохимия“ зае трето място.

Комплексен победител в Спартакиадата стана отборът на „Централно управление“ /31 т./, ГСИ Балкани /42 т./ се класира на второ място, а третото място зае отборът на „Нефтопреработване“ /42 т./. Останалите отбори до шесто място са: четвърто - ЛУКОЙЛ България /44 т./, пето - ЛЕГБ /49 т./, шесто - ЛТСБ /55 т./.

Класиралите се от първо до трето място отбори бяха наградени с купи, медали и парични награди, осигурени от Синдикат на българските нефтохимици „ЛУКОЙЛ”.

В събота, 5 октомври, СБН даде празнична вечеря за всички спортни делегации и ръководители на предприятия. На ръководителите на 16-те спортни делегации бяха връчени паметни Грамоти за активно участие в организиране и провеждане на Спартакиада-2013, както и подаръци за отборите.

Уморени, но щастливи от постигнатите успехи, състезателите изслушаха приветствията и пожеланията за нови спортни срещи от Главния инженер - Първи заместник на Председателя на Управителния съвет Ильшат Шарафутдинов и Президента на СБН Минко Минков. На тържествената церемония по закриването на Спартакиадата присъстваха и Виктор Александров – председател на Управителния съвет на Агенция „ЛУКОМ-А България“ АД, Аркадий Чуркин – управител на “ЛУКОЙЛ Енергия и Газ България” ЕООД, Владислав Таболин – управител на “ЛУКОЙЛ Технолоджи Сервисиз България” ЕООД, Николай Бахчеванов – управител на „Инфраструктура Технолоджи Сервисиз и Инженеринг България“ ЕООД, Марина Димитрова – управител на „Ентерпрайз Аксесибъл Сълюшънс България“ ЕООД, Валентин Гочев – зам.управител на „ГСИ Балкани“ ЕООД, Павлин Бошнаков – управител на „Пожарна сигурност“, Радостина Новачева – председател на Съвета на ветераните-нефтохимици, Делян Лазаров – председател на Съвета на младите специалисти.

Спортната проява, посветена на 50-годишния юбилей от производството на първия български бензин, организирана в съответствие с корпоративните изисквания за отдих и спортно оздравителни мероприятия в ОАО “ЛУКОЙЛ” и МОПО ОАО “ЛУКОЙЛ”, е вече в историята.

Всички участници си тръгнаха, заредени с много енергия и позитивни емоции. До нови срещи!

Източник: http://www.neftochim.bg/