Новини

Състезание „Млад огнеборец“ се проведе в Айтос

петък, 20 май 2011

За девети пореден път отбор "Орел 160" от СОУ «Н.Й.Вапцаров» - Айтос спечели областното състезание на младите огнеборци, проведено днес на градския стадион в Айтос. Участваха осем младежките противопожарни отряди «Млад огнеборец» от следните училища:

1.СОУ " Н. Й. Вапцаров" гр. Айтос
2.ОУ "Христо Ботев" гр.Бургас, кв. "Долно Езерово"
3.ОУ "Св.Св.Кирил и Методии" гр.Равда, Община Несебър,
4.ОУ "Хр. Смирненски" гр. Карнобат
5.СОУ "Иван Вазов" гр. Поморие
6.СОУ "Н. Й. Вапцаров" гр. Царево
7.СОУ Св.Св."Кирил и Методий" гр. Средец
8.СОУ " Н. Й. Вапцаров" гр. Приморско

Младите огнеборци от област Бургас се състезаваха в дисциплините «Бойно разгръщане на състезателна пътека» и «400 м. щафетно бягане с препятствия». Взискателно жури оценяваше тяхната бързина, сръчност, правилното изпълнение на действията и преодоляване на препятствията. Състезанието завърши с победа на отбор «ОРЕЛ-160» на СОУ «Н.Й.Вапцаров» гр. Айтос, които се класираха за следващата фаза - републиканските състезания през м. юни в курортен комплекс «Албена», където ще представят Бургаска област.
Наградите на победителите връчи председателя на общинския съвет на гр. Айтос госпожа Зейджан Али. Втори, с минимална разлика, се класира отбора на ОУ «Христо Ботев» гр. Бургас, кв. «Долно Езерово», а третото място завоюваха младите огнеборци от СОУ «Св.Св. Кирил и Методий» гр. Средец.
На събитието присъстваха още Директорът на ОДМВР комисар Милен Димитров, секретарят на община Средец госпожа Ирина Тодорова, Директорът по образование, култура и спорт на гр. Айтос г-н Диню Динев, Управителят на фирма «Пожарна сигурност» Павлин Бшнаков, спонсори на състезанието и др.
На състезанието бяха представени резултатите от целогодишните занимания на клубовете «Млад огнеборец». Обучението в тях се провежда от инспектори и младши инструктори «Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност» при Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението. В продължение на няколко месеца децата съчетават обучение и забавление и придобиват полезни умения да се грижат за своята безопасност и за безопасността на другите.

Източник: http://globusnews.net/2011/22810 , http://news.burgas24.bg/256108.html