Новини

"Пожарна сигурност" планира да изгради нова база

неделя, 01 февруари 2015

Компанията за специализирано оборудване "Пожарна сигурност" планира да изгради собствен административен център, който ще разполага със сервизна база и административна част. В момента тя разполага с два офиса в Бургас и в София. Инвестицията тепърва се планира, но очакванията на фирмата са, че за изграждането на новата база ще бъдат необходими около 1 млн. лв. За да реализира инвестицията си, бургаското предприятие ще ползва подкрепа от обслужващи банки.

Динамични резултати

Компанията е една от най-динамично развиващите се в бургаския регион, като през 2013 г. успя да направи ръст на приходите си от над 400%, с което стана и лидер в класацията на "Капитал" - "Гепард" в морския град. Ръководството заяви, че резултатите остават добри и през 2014 г., очаква да се запазят такива и през тази година. Фирмата е сравнително млада, създадена е през 2008 г. и ако през 2012 г. в нея са работили 10 човека, то през 2013 г. те вече са над 100. "Добрите ни финансови резултати се дължат на добър разчет на разходите. През тежките моменти на кризата успяхме да бъдем гъвкави, да не се изкушаваме от вземане на кредити, които не можем да обслужваме", казва собственикът на бургаската фирма Павлин Бошнаков. Успехът се дължи и на спечелените нови поръчки, както и на новите дейности, предприети от ръководството.

"Създадох фирмата си през 2008 г. До този момент бях служител в пожарната. Искаше ми се да приложа на практика знанията и опита, които съм натрупал през годините в собствено предприятие", казва Бошнаков. Не беше лесно да спечелим доверието на клиентите си, допълва той. Днес във фирмата му работят 130 човека. Много от тях са ангажирани на територията на "Лукойл Нефтохим Бургас", а други извършват сервизно обслужване на системи за пожарогасене и пожароизвестяване на търговски и промишлени обекти.

Специфична дейност

"Пожарна сигурност" се занимава с доставка на специализирано пожарно оборудване, включващо лични предпазни средства, пожарни автомобили и оборудването им, проектиране, изграждане и сервиз на системи за сигурност и подръчни средства за пожарогасене. Бургаското предприятие е представител на производители от Европа, САЩ и Русия. От 2 години "Пожарна сигурност" извършва ежедневна 24-часова пожарогасителна и аварийно-спасителна дейност, оказва и долекарска помощ на обектите на "Лукойл Нефтохим Бургас" - основна площадка на завода и ПТ "Росенец". Най-силни в историята на фирмата остават 2013 г. и 2014 г. Един от ключовите моменти за успеха е сключването на договор между бургаската фирма и нефтохима. Компанията успя да получи оборотен кредит по една от схемите по програма Jeremie, като участва с 20% обезпечение на средствата.

Сред големите мечти на Павлин Бошнаков е да изгради специализиран сервиз в България за поддръжка на пожарни автомобили. Фирмата му вече е направила първи стъпки в тази посока. Успешно рециклирани са два пожарни автомобила на възраст над 25 години. Автомобилите са собственост на АЕЦ "Козлодуй" и "Нефтохим Бургас". Последният се използва от "Пожарна сигурност" в дейността й на територията на компанията. "Един нов противопожарен автомобил от тежък клас е много скъп, докато рециклирането е на себестойност 50% от новия автомобил", обяснява предимствата предприемачът. Гарантираме поне още 20 години експлоатация на автомобила. През 2014 г. фирмата успява да спечели обществена поръчка към община Монтана за доставка на два сметосъбиращи автомобила, водоноска и трактор. "Пожарна сигурност" реализира и проект съвместно с община Бургас и "Лукойл Нефтохим Бургас" - всички професионалисти от предприятието са вписани като доброволци по Наредбата за доброволните формирования в общината и взимат активно участие в двете спасителни акции при наводненията в общината.

Източник: http://www.capital.bg/